De totaal installateur van Zeeland
0486 45 13 03
info@tsrzeeland.nl

Koeling

Airco

Waarom een Airco

In Nederland kunnen de temperaturen soms hoog oplopen, ook binnen in huis of op kantoor. Daar kan men last van krijgen en een benauwd gevoel aan over houden. Door een airco te plaatsen in een ruimte die onprettig wordt bij hoge temperaturen kunt u de temperatuur in die ruimte zelf regelen. Naast een aangename temperatuur en luchtvochtigheid zorgt airconditioning er ook voor dat
de lucht in een ruimte circuleert. Daardoor wordt de lucht gelijkmatig verdeeld en gereinigd. Stofdeeltjes worden gefilterd en afgevoerd met het condenswater.

Hoe werkt een airco?

Een airco bestaat uit 2 onderdelen.

  • Buiten-unit: Deze bevindt zich vaak op het dak van een woning of bedrijfspand. Hier zit een ventilator, warmtewisselaar, expansieventiel en compressor in. Het koelmiddel is hier ook in opgeslagen.
  • Binnen-unit: Dit is de unit die de ruimte koelt en te bedienen is met een afstandsbediening. Deze unit hangt in de ruimte die u wilt koelen. Met leidingen is deze unit aangesloten op de buiten-unit.

De nieuwste airco's kunnen tegenwoordig ook verwarmen, zodat u ook 's winters in elke ruimte een aangename temperatuur kunt creëren.

Buiten unit

Buiten unit

Binnen unit

Binnen unit

© 2024 TSR Zeeland - realisatie website door Van Dongen Online