De totaal installateur van Zeeland
0486 45 13 03
info@tsrzeeland.nl

Ventilatie / Lucht

Warmteterugwinning

Warmteterugwinning, oftewel WTW, houdt in dat je de warme lucht in de woning eruit zuigt en deze naar de WTW toe verplaatst. Daar zit een warmtewisselaar in, die de warme lucht opneemt. Deze WTW zuigt tegelijkertijd ook koude lucht van buiten, deze wordt ook naar de wisselaar toe gebracht. Daar mengt hij de warme en koude lucht, waardoor de koude lucht zichzelf opwarmt. Daarmee kunt u het klimaat in uw huis nog beter regelen. Daarnaast beschikt u ook over frisse lucht in uw woning wat een prettig gevoel geeft.

Mechanische Ventilatie

Een ventilatie-unit (meestal in dezelfde ruimte te vinden als de cv-ketel) zuigt de lucht weg uit de keuken, de badkamer en het toilet. De lucht verdwijnt via de afzuigventielen in het plafond of in de muur.

Een regelknop met twee of drie standen (meestal te vinden in de keuken en/of de badkamer) regelt hoeveel lucht het mechanische afvoersysteem afvoert.

Door het afzuigen van lucht wordt op een natuurlijke manier lucht aangezogen van buiten. Via roosters en/of (klep)raampjes komt de lucht dan binnen.

CO2 Afzuiger

Met een CO2 afzuigbox wordt het CO2 gehalte van een ruimte weer op orde gebracht. Wanneer er zich te veel CO2 in de lucht bevindt zal de afzuiger automatisch meer gaan afzuigen zodat de verhouding CO2 in de lucht afneemt. Deze methode van afzuigen is vooral geschikt om huizen met een stookkachel te beveiligen zodat er niet te veel gevaarlijke stoffen in het huis terechtkomen. Dat kan namelijk erg gevaarlijk zijn.

© 2024 TSR Zeeland - realisatie website door Van Dongen Online