De totaal installateur van Zeeland
0486 45 13 03
info@tsrzeeland.nl

Riolering

Waar bestaat een riolering uit?

Riolering bestaat voortaan uit 2 delen. Een vuilwaterafvoer (VWA) en een hemelwaterafvoer (HWA). Dit wordt een gescheiden systeem genoemd. Deze leidingen gaan gescheiden van elkaar naar een centraal punt en van daaruit naar de waterzuiveringsinstallatie. Wij sluiten de riolering voor u aan op het gemeenteriool. De Riolering in de grond wordt veelal met kunststofbuis gemaakt. De buizen van VWA zijn vaak bruin en de buizen van HWA zijn grijs. LET OP dit verschilt wel per gemeente dus het is wijs om u hiervoor te laten informeren.

Vuilwaterafvoer

De kunststof buizen worden onder andere gelegd naar de WC, fontein, keuken , wasmachine en ketel. Uiteraard worden deze leidingen met de juiste schuinte gelegd, zodat het water goed weg kan lopen.

Het vuilwaterafvoer systeem kent de volgende hulpstukken:

  • Sifon (stankafsluiter): een sifon is een soort ’’zwanenhals’’ deze worden gebruikt om de stank van het riool tegen te houden. Je hebt deze in standaard modellen maar ook in design modellen.
  • Beluchter/ontluchter: dit om te zorgen dat het water goed wegloopt. Wat ja bij riolering heb je ook te maken met druk. Ook al is dat dan minimaal.
  • Keerklep: dit zodat het water nooit terug kan lopen naar waar het vandaan kwam.

 

 

Hemelwaterafvoer

Hemelwaterafvoer zie je vaak hangen aan een goot of komt vanaf een plat dak. De buizen van dit systeem is ook gemaakt van kunststof en is gemaakt om het regenwater op te vangen.

Wilt u meer weten over de zinken varianten van afvoeren? Dan kunt u kijken op de pagina zink/dak.

Is er geen optie om het regenwater te lozen op het gemeenteriool? Dit is geen probleem er zijn nu ook 300L kratten die het regenwater voor u opvangen en geleidelijk in de grond laten zakken. Dit hebben wij ook in het arsenaal.

 

© 2024 TSR Zeeland - realisatie website door Van Dongen Online