De totaal installateur van Zeeland
0486 45 13 03
info@tsrzeeland.nl

Water

Een mens kan niet zonder water, dus is de aanleg van een goed waterleidingnet erg belangrijk. Wij verzorgen het waterleidingnet voor uw gehele huis. Van WC tot een buitenkraan. Wij gebruiken veelal koperen buis voor het aanleggen van  het waterleidingnet, omdat koper zichzelf al vaak bewezen heeft in kwaliteit en levensduur.

Naast koper voor waterleidingen is er ook een ander materiaal verkrijgbaar. De UNICORE buis, dit is een buis die bestaat uit kunststof en een aluminium. Als u meer wilt weten over de toepassingen van UNICORE en wat de verschillen zijn, neem dan gerust contact met ons op!

Welke punten zijn belangrijk voor een goed waterleidingnet?

  • Druk: dit wordt veelal bepaald door de druk die vanuit de gemeente in het huis komt.
  • Legionella: Het waterleidingnet moet goed gespoeld worden of (voor warmwater) boven de 60C zijn. Dit zodat je legionella kan voorkomen.
  • Leidingverloop: om te zorgen dat je bepaalde dingen apart kunt afsluiten, zodat niet al het water eraf hoeft.

Vaak krijgen we de vraag waarom je bij de koudwater een flinke druk hebt maar bij het warme water niet. Ook krijgen we de vraag dat de douche te weinig water levert. Dit ligt vaak aan de ketel aangezien de ketel maar en bepaald Liters per minuut kan geven. Hierdoor worden er teveel liters per minuut gevraagd die de ketel niet op tijd kan opwarmen waardoor je een mindere druk kunt ervaren.

© 2024 TSR Zeeland - realisatie website door Van Dongen Online